Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка зустрівся з німецькими лікарями, які обстежували Тимошенко


Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з делегацією німецьких лікарів, які входили до складу міжнародної медичної комісії з обстеження колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, з німецької сторони на зустрічі були присутні посол Ганс-Юрген Гаймзьот, професор Карл Макс Айнгойпль, професор Норберт Гаас, а також співробітник Федеративного відомства канцлера Йоахім Бертеле.

«Німецькі фахівці підтвердили свої наміри сьогодні зустрітися з українськими лікарями, які входили до складу зазначеної медичної комісії, а також із медиками Державної пенітенціарної служби України, що наразі здійснюють лікування ув’язненої. Професор Айнгойпль повідомив про те, що вони мають намір передати та обговорити з українськими колегами остаточні висновки щодо стану здоров’я Тимошенко, а також узгодити рекомендації щодо подальшої реабілітації та лікування пацієнтки», – йдеться у повідомленні прокуратури.

З української сторони на зустрічі були присутні, окрім Генпрокурора, також віце-прем’єр, міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, заступник Генпрокурора Анатолій Пришко та перший заступник Міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

За словами міністра Богатирьової, діагноз німецьких лікарів «фактично підтвердив висновки, що попередньо були зроблені українськими медиками». Вона також зазначила, що усі рекомендації фахівців щодо терапевтичного лікування пацієнтки будуть враховані при подальшому її лікуванні.

Генпрокурор Віктор Пшонка на зустрічі зокрема наголосив, що українська сторона й надалі «буде всіляко сприяти тому, аби Юлія Тимошенко отримувала необхідне їй лікування, а у разі потреби, і за межами Качанівської колонії».
XS
SM
MD
LG