Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарний представник ООН прибула до Сирії


До Сирії прибула сьогодні заступник Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань Валері Амос у намаганні переконати владу країни дозволити доставку гуманітарної допомоги в міста, заблоковані урядовими силами в їхньому протистоянні з опозицією, і дати змогу евакуювати поранених.

Як повідомив речник ООН, вона вже зустрілася з міністром закордонних справ Сирії в столиці Дамаску і планує відвідати також місто Хомс у центрі країни, яке є місцем операцій урядових військ, що тривають уже понад місяць.

Міжнародний комітет Червоного Хреста і Сирійське арабське товариство Червоного Півмісяця заявляють, що війська не дають їм доступу до району Хомса Баба-Амр, який зазнавав особливо жорстоких обстрілів, хоча опозиція під натиском військ уже залишила його.

Учора державне сирійське агентство «САНА» навело заяву авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, що він не припинить, за його словами, долати «тероризм, підтримуваний ззовні».

За оцінками ООН станом іще на кінець лютого, за час масових протестів проти влади Сирії, що почалися в березні минулого року, і їхнього придушення в країні загинули «далеко більше» як 7 тисяч 500 людей. Сирійська опозиція заявляє про понад 8 тисяч загиблих.
XS
SM
MD
LG