Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода у смартфоні – це легко!


Ця програма не тільки має широкі можливості, але й дуже зручна в користуванні
Ця програма не тільки має широкі можливості, але й дуже зручна в користуванні
Прага – Київ – Від 7 березня сайт Радіо Свобода має спеціальний додаток для смартфонів. Тепер наші останні новини, статті й передачі можна отримувати (читати й слухати) завдяки мобільній програмі, розробленій спеціально для пристроїв на платформі Android. Ця програма не тільки має широкі можливості, але й, як кажуть фахівці Радіо Свобода з питань інтернету, дуже зручна в користуванні. Я запросила до розмови нашого вебмайстра Владислава Яцківа, щоб пояснив деякі деталі.
Яцків Владислав
Яцків Владислав

– Справді, цей додаток дуже зручний. За його допомогою ви можете статті, відео і фото переглядати безпосередньо в «онлайн-режимі», не завантажуючи, щоб ознайомитися з ними пізніше. Також є можливість дізнатися актуальний розклад передач Радіо Свобода, слухати випуски новин, отримувати доступ до всього архіву звукозаписів. Відкрилась пріоритетна функція – з її допомогою (з допомогою самого додатку для смартфону) кожна людина може без проблем відправити не тільки текст, а й фото і відео. Особисті історії наших слухачів і читачів сайту, без сумніву, розширять коло наших традиційних тем, і ми сподіваємося, що за допомогою цієї програми наше спілкування з аудиторією стане ще більш інтерактивним.

– Говорячи про смартфон, варто пояснити для тих, хто про нього знає ще мало, чим відрізняється смартфон від звичного мобільного телефону?

– Смартфон відрізняється від телефону тим, що в нього є операційна система, тобто, коло функцій даного смартфону розширене. Ви маєте можливість встановлювати велику кількість додатків, які не доступні на звичайному телефоні.

– Можна простіше сказати: «смарт» перекладається з англійської як «розумний», отже, це такий собі «розумний телефон»?

– Так, безперечно!

– Владиславе, але той, хто користується смартфоном і хоче слухати передачі Радіо Свобода, він повинен добре вміти користуватися інтернетом, чи не так?

– Справді, так, але... сам додаток побудований таким чином, що зрозуміти його роботу може кожний, функції розставлені досить легко і доступ до них простий. Зараз мобільний додаток відповідає найголовнішій вимозі – він легко дозволяє спілкуватися з Радіо Свобода в будь-якій точці світу, де є мобільний зв’язок. Всі функції мобільного додатку налаштовані так, щоб слухачі і читачі не ламали голови і могли знайти потрібний сервіс, або необхідну рубрику.

– Владиславе, серед слухачів Радіо Свобода є люди різного віку – є молоді, старші, і ще трішки старші. От, умовно кажучи, Ви подарували своїй бабусі смартфон. Чи зможете Ви їй пояснити, як ним користуватися?

– Так, це досить просто – так, як і сам інтерфейс додатку простий: там немає якихось програмних складностей, немає незрозумілої термінології. Тобто, якщо вам потрібно вибрати рубрику – ви заходите до розділу «рубрики», слухати – теж натискаєте на кнопочку «слухати» або «ефір» і можете просто дібратися до того, що вам потрібно.

– А наскільки легко (чи складно) завантажити програму для андроїду, і взагалі – що таке андроїд?

– Android – це одна з операційних систем, яка застосовується на різних смартфонах, таких як Samsung, HTC. Існує в інтернеті так званий Android Market, через нього ви можете легко завантажити безкоштовно мобільний додаток собі на смартфон.

– І ще одне запитання, Владиславе. Чи можуть наші слухачі поділитися своїми враженнями і, можливо, якимись рекомендаціями щодо роботи цього додатку?

Мобільний додаток Радіо Свобода зараз працює в тестовому режимі. Так, що серед наших слухачів і читачів можуть з’явитися люди, які легко можуть прокоментувати функції даного додатку, зайшовши до спеціального розділу на сайті Радіо Свобода, де є спеціальна форма для коментарів. Там ви можете залишити ваші побажання і зауваження щодо роботи програми.
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG