Доступність посилання

ТОП новини

У списку Forbes вісім українських мільярдерів і чарівна блондинка


Журнал Forbes опублікував свій 25-й список мільярдерів. Якщо чверть століття їх було 140, то нині мільярдерів майже в 10 разів більше. І рік, що минув, винятком не став – мільярдерів знову побільшало. Цьогорічний список знову очолив мексиканський мільярдер Карлос Слім Елу. Під номером два – Білл Ґейтс, а на третьому місці закріпився Воррен Баффет. Україна представлена вісьмома мільярдерами і лідером серед них традиційно залишається Рінат Ахметов – у нього 16 мільярдів. А от зіркою цьогорічного списку стали не вони, а молода американка, яка заробила свій перший мільярд на спідньому.

Рінат Ахметов із 16 мільярдами, у чотири рази бідніший за нього Віктор Пінчук, Ігор Коломойський із 3 мільярдами, Геннадій Боголюбов із майже трьома, Костянтин Жеваго із майже двома, Юрій Костюк із більше ніж мільярдом, і по одному мільярду в Петра Порошенка та Андрія Веревського – так виглядає Україна у світовому переліку найбагатших людей.

Але, якщо в Україні гроші традиційно заробляють на корисних копалинах, газових трубах чи банківській діяльності, то в Америці гроші можна заробити просто на оригінальній ідеї. І вона не обов’язково має бути пов’язана з комп’ютерними технологіями.

Дебютантка цьогорічного списку мільярдерів – чарівна блондинка Сара Блеклі. У 29 років у неї було 5 тисяч доларів на рахунку, а в 41 рік вона стала наймолодшою мільярдеркою, яка, так би мовити, самостійно досягла свого успіху. І на чому б ви думали? На підштаниках!

Сара Блеклі говорить, що мріяла стати юристом, двічі пробувала скласти іспит, а коли не пощастило вдруге, подумала про те, що, можливо, її покликання в чомусь іншому. «Я ставила сама собі багато запитань, і думала, що, можливо, мені треба йти іншим шляхом. І так я придумала Spanx», – розповіла мільярдерка про початок свого шляху.

Нині, як виглядає, мільйони жінок по всьому світу не уявляють себе без еластичних підштаниках, які обтягують фігуру і дозволяють носити сукні, які вони інакше б не ризикнули вдягнути. Популярність бренду досягла таких висот, що його рекламує навіть легендарна телеведуча Опра Вінфрі.

Звичайно, за словами Сари Блеклі, за доброю ідеєю стоїть ще добра організація бізнесу, але Сара Блеклі цінує найбільше те, що вона може вільно дивитися в дзеркало і почуватися добре від того, як вона досягла свого успіху.

А голлівудські зірки, йдучи на церемонію вручення Оскара цього року, демонстрували не лише свої сукні, а й ділилися таємницями, які саме Spanx вони під ці сукні одягають – якої довжини і кольору…
  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG