Доступність посилання

ТОП новини

Активістку FEMEN депортували з Росії до України


Одну з активісток української групи FEMEN, яких затримали зазвинуваченням у хуліганстві 4 березня в Москві на виборчій дільниці, сьогодні депортували до Києва, повідомляє російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на начальника управління Федеральної міграційної служби Росії по Москві Федора Карповця.

Ідеться про Ірину Фоміну, яку за участь в акції засудили до п’яти діб адміністративного арешту й яка відбула свій термін. Рішенням Міністерства внутрішніх справ Росії її внесли до переліку «осіб, перебування яких у Росії небажане», і Федеральна міграційна служба «проконтролювала виконання цього рішення», відправивши її літаком до України, повідомив урядовець.

Під адмінарештом у Росії перебувають іще двоє дівчат із FEMEN: Анна Деда засуджена на 10 діб, Оксана Шачко на 12 діб. За повідомленнями, їх після відбуття покарання теж депортують із забороною перебувати в Росії.

У день президентських виборів у Росії 4 березня активістки FEMEN на виборчій дільниці, де перед тим проголосував Володимир Путін, вигукуючи «Краду за Путіна!», намагались «вкрасти» електронну урну, куди поклав свій бюлетень кандидат від влади, протестуючи таким чином проти гаданих фальсифікацій із боку російської влади.
XS
SM
MD
LG