Доступність посилання

ТОП новини

Fitch знизило рейтинг Греції до «обмеженого дефолту» попри угоду про борги


Рейтингове агентство Fitch знизило сьогодні рейтинг Греції з рівня C до позначки «обмежений дефолт» попри досягнену угоду про списання частини державного боргу приватним кредиторам, яка відкриває шлях до отримання міжнародної фінансової допомоги.

Цього кроку очікували, бо в рейтингових агентствах саму цю угоду вважають визнанням дефолту країни. Два інші провідні агентства, Moody’s і Standard & Poor’s, уже знизили свої рейтинги Греції до рівня дефолту раніше.

Тим часом раніше сьогодні країни зони спільної валюти євро схвалили надання Греції частини допомоги в 35,5 мільярдів євро з загального пакета міжнародної допомоги в 130 мільярдів євро, вже другого останніми роками.

Як сказав після конференції міністрів фінансів країн єврозони голова цього об’єднання, прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, тепер існують умови, щоб Греція ближчим часом отримала й подальші частини цієї суми.

Угоду про списання боргу схвально оцінили і в Європейському Союзі та в Міжнародному валютному фонді, який є одним із донорів цієї допомоги.

Сьогодні вранці Греція повідомила, що їй вдалося до вчорашнього вечірнього закінчення терміну отримати згоду на списання понад 50 відсотків її боргів приватним кредиторам – банкам, пенсійним фондам тощо – від майже 86 відсотків таких кредиторів. Передумовою для надання міжнародної допомоги була згода не менш як 75 відсотків кредиторів.
XS
SM
MD
LG