Доступність посилання

ТОП новини

У Києві активісти вимагають підтвердження законності реконструкції Андріївського узвозу


Кияни, а також громадські активісти звертаються з листами до прокуратури та МВС з вимогою з’ясувати законність реконструкції Андріївського узвозу. Про це під час акції, якою, за словами організаторів, розпочато кампанію за збереження архітектурного ландшафту вулиці, повідомив координатор ініціативи «Збережи старий Київ» Ігор Луценко.

«Київська громада не має інформації про затверджений план робіт та учасників робіт з реконструкції узвозу, як того вимагають положення закону «Про доступ до публічної інформації»», – повідомив Луценко у коментарі Радіо Свобода.

Як зазначив у розмові з журналістами депутат Київської міської ради, голова Комісії з питань культури Олександр Бригинець, «складається враження, що реконструкція, точніше здійснювана нині перекладка комунікацій на Андріївському узвозі відбувається напівлегітимно, оскільки у фахівців та киян відсутня детальна інформація про реконструкцію». «Ми бачимо лише розпорядження за підписом голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова», – додав Бригинець.

Депутат наголосив, що «рішення киян звернутися за роз’ясненнями до правоохоронців відповідає чинному законодавству України».

Реконструкція Андріївського узвозу у Києві розпочалася у жовтні минулого року. Як зазначив із цього приводу глава КМДА Олександр Попов, мова йде виключно про заміну підземних комунікацій, перекладення бруківки, а також реконструкцію будівель, але не про забудову. Водночас громадські активісти неодноразово наголошували, що реконструкція узвозу почалася без погодження не лише з місцевою громадою, але й із Міністерством культури.
XS
SM
MD
LG