Доступність посилання

ТОП новини

Україна може перевести ГТС у реверс для боротьби з монополією «Газпрому» – DT.UA


Україна розглядає варіант реверсного використання частини своєї газотранспортної системи, що дозволить імпортувати в Україну газ трубопроводами не тільки з Росії, але і з Євросоюзу, і знизити ціну імпортного газу на українському ринку, пише в неділю видання «Дзеркало тижня. Україна» на своєму сайті DT.UA.

Як стало відомо виданню, «Нафтогаз» планує підписати з німецькою компанією RWE короткостроковий контракт на поставку в Україну через трубопроводи Словаччини спотового газу, купленого в Європі. Відбутися це може вже найближчим часом.

Угода стане «пробною кулею» і розрахована на невеликі обсяги поставок – «Нафтогаз» має намір поки що імпортувати з Європи близько 3 мільйонів кубометрів газу на добу, але сам факт може вплинути на подальші позиції України в переговорному процесі з «Газпромом», пише DT.UA.

Є підстави сподіватися, що реверс української ГТС для імпорту газу з півдня і заходу розглядається українською стороною як цілком реальна перспектива на майбутнє, мовиться в статті. Як стало відомо DT.UA, представники України провели переговори з Туреччиною і Болгарією щодо використання одного з турецьких терміналів зрідженого природного газу з тим, щоб потім організувати поставку газу через газотранспортну систему Болгарії й Румунії в Україну.
XS
SM
MD
LG