Доступність посилання

ТОП новини

У дніпропетровській колонії голодують близько 300 ув’язнених – правозахисник


У Дніпропетровську у виправній колонії №89 станом на вівторок голодують близько 300 ув’язнених. Про це Радіо Свобода повідомила правозахисниця Олена Повідайчик.

За її інформацією, до півсотні голодуючих, про яких було відомо раніше, приєдналися ув’язнені туберкульозної лікарні. Як зазначила Олена Повідайчик, вимоги учасників акції незмінні: покращення умов утримання. Раніше ув’язнені колонії передали на волю фото та відеоматеріали, в яких розказали про те, що у приміщеннях, де їх утримують, холодно, окрім того, там несправна каналізація, ув’язненим також не забезпечують належне харчування та лікування.

За словами Олени Повідайчик, адміністрація виправного закладу пропонує ув’язненими припинити голодування в обмін на покращення умов утримання.

У прокуратурі області Радіо Свобода сьогодні повідомили, що наразі в колонії триває комплексна перевірка спеціальною комісією, у складі якої – заступник прокурора області Олег Ричка та прокурор міста В’ячеслав Биков.

У понеділок прокуратура офіційно заявляла, що ніякого голодування в колонії немає, однак визнала, що п’ятеро осіб «нанесли собі незначні поверхневі порізи шкіряного покрову передпліч» задля «демонстративної спроби членоушкодження та впливу на адміністрацію установи».
XS
SM
MD
LG