Доступність посилання

ТОП новини

На знак протесту проти виключення Королевської з фракції БЮТБ виходять два депутати


Народні депутати Євген Суслов та Олексій Логвиненко написали заяви про вихід із фракції «БЮТ-Батьківщина» – на знак протесту проти виключення з фракції депутата Наталі Королевської.

Під час брифінгу Євген Суслов зазначив, що написав заяву про вихід із фракції, оскільки не підтримує «подвійних стандартів». За його словами, вперше такі подвійні стандарти у фракції продемонстрували під час звільнення з посади голови Івана Кириленка, вдруге – під час ухвалення закону про вибори народних депутатів. Черговою демонстрацією політики подвійних стандартів, на думку Суслова, є виключення з фракції Наталі Королевської.

Про своє рішення також повідомив журналістам Олексій Логвиненко. За його словами, склалася тенденція, коли «найбільш яскравий молодий політик в середині фракції не може бути, бо це – конкуренція функціонерам».

Про вихід із фракції Суслова й Логвиненка на сьогоднішньому засіданні парламенту офіційно оголосив віце-спікер парламенту Адам Мартинюк.

Сама Наталя Королевська назвала виключення її з фракції БЮТБ спланованою провокацією і наголосила, що рішення «не було погоджене з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко».

Агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело сьогодні повідомила, що Королевську виключили з фракції за те, що напередодні вона не проголосувала за включення до порядку денного сесії проекту постанови про заходи щодо реалізації рекомендацій та вимог ПАРЄ.

Під час сьогоднішнього брифінгу Королевська повідомила: «Учора під час голосування мою картку вкрали, а потім я написала про це на своїй сторінці в Facebook, я попросила секретаря парламенту зробити дублікат моєї картки. Щодо голосування я написала в секретаріат заяву, зареєструвала її з тим, щоб моє голосування з питання про резолюцію ПАРЄ вважати позитивним».

За словами Королевської, «це був той фіктивний привід, який використали як одну з технічних причин для ухвалення рішення про виключення».
XS
SM
MD
LG