Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: якщо не вдасться домовитися з Росією, дешевше буде купувати газ у німців


Прем’єр Микола Азаров заявляє, що у разі, якщо газові переговори з Росією завершаться невдачею, Україна може купувати російський газ у німецької компанії RWE. Про це глава уряду сказав в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, у відповідь на запитання про те, які існують варіанти виходу з ситуації, Микола Азаров зокрема повідомив, що НАК «Нафтогаз України» планує викуповувати російський газ у німецького концерну RWE так званим методом реверсного потоку.

Він зазначив, що в разі провалу переговорів із Росією Україна «купуватиме фактично російський газ у німецької компанії, що буде дешевше, ніж безпосередньо з Росії». «Це було б парадоксально», – додав глава українського уряду.

Прем’єр також наголосив на доцільності створення тристороннього консорціуму з модернізації української газотранспортної системи. «Наша пропозиція полягає в тому, щоб Україна, ЄС і Росія створили консорціум для відновлення нашої газотранспортної системи», – сказав Микола Азаров і додав, що бажав би, щоб європейська сторона брала активнішу участь у переговорах.
XS
SM
MD
LG