Доступність посилання

ТОП новини

Суд над керівниками «Дніпрогазу» проходить у Дніпропетровську без преси


Наслідки вибуху побутового газу в житловому будинку у Дніпропетровську, 14 жовтня 2007 року
Наслідки вибуху побутового газу в житловому будинку у Дніпропетровську, 14 жовтня 2007 року
У приміщенні Індустріального районного суду Дніпропетровська в середу розпочалось виїзне судове засідання Заводського районного суду Запоріжжя у кримінальній справі проти колишніх керівників «Дніпрогазу» щодо вибуху побутового газу в житловому будинку на вулиці Мандриківській.

Представників преси на засідання, попри його відкритість, не пустили.

За поясненнями охорони, на засідання запрошено понад 400 потерпілих, а «в залі дуже мало місця». За інформацією з суду, у середу через відсутність одного з адвокатів затриманих розгляд справи перенесли на 10 квітня.

Крім оцінки дій посадових осіб «Дніпрогазу», за інформацією адвокатів потерпілих, мешканці будинку домагаються компенсації матеріальних і моральних збитків: загальна сума позовів наразі складає 100 мільйонів гривень.

Окрім трьох колишніх керівників компанії «Дніпрогаз», на лаві підсудних зараз і майстер підприємства, який мав стежити за обслуговуванням і справністю газового устаткування.

Кримінальну справу про вибух газу в Дніпропетровську, в результаті якого 13 жовтня 2007 року був зруйнований багатоквартирний будинок, загинуло 23 людини і 400 залишились без житла, у судах розглядають п’ятий рік поспіль.
XS
SM
MD
LG