Доступність посилання

ТОП новини

Київрада створила тимчасову комісію з вивчення питання забудови Паркової алеї


Київрада створила Тимчасову контрольну комісію з вивчення питання щодо забудови Паркової алеї, до складу якої увійдуть представники більшості фракцій. Про це Радіо Свобода повідомив ініціатор створення комісії, депутат Київради Олександр Бригинець.

За його словами, «за» проголосували 98 зі 113 депутатів.

Олександр Бригинець розповів, що комісія вивчатиме питання зведення на алеї вертолітного майданчика, а також кількох будинків, щоб визначити, чи законною є забудова цієї частини Києва. Київські депутати також мають намір звернутися до правоохоронців з вимогою з’ясувати законність будівництва на Парковій алеї різних об’єктів.

Депутат Київради також розповів, що на сесії розглядали питання ймовірної забудови Пейзажної алеї. «Тут зрозуміло: йде гра між двома чиновниками – главою МЗС та главою КМДА. Це питання треба вирішувати не акціями протесту чи навіть не у судовому порядку, а домовленістю між головою КМДА та міністром закордонних справ. Якщо вони не можуть домовитися, то у них є спільний начальник – глава уряду Азаров», – вважає Бригинець.

13 березня Вищий адміністративний суд скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї. На цю земельну ділянку нібито претендувало МЗС.
XS
SM
MD
LG