Доступність посилання

ТОП новини

«Смачний туризм» до столиці Латвії


Нове туристичне меню популяризуватиме латвійську національну кухню
Нове туристичне меню популяризуватиме латвійську національну кухню
Рига – «Захоплююче смачний вояж до Риги» – ось така назва слогану нового туристичного проекту, розробленого Ризьким бюро розвитку туризму у співпраці з шеф-кухарями 25 ресторанів міста. Мета проекту – перетворити столицю Латвії у гастрономічний центр Балтії. Нове туристичне меню популяризуватиме латвійську національну кухню, зокрема пропонуватиме гостям Риги ознайомитися з використанням місцевих продуктів у приготуванні смачних і здорових страв.

Дані опитування, проведеного компанією LIVE RIGA, свідчать, що 30 відсотків туристів хочуть знову приїхати до Риги, щоб… смачно поїсти.

Ризькі працівники туристичної галузі вирішили використати гастрономічні прихильності гостей і створили новий туристично-кулінарний продукт «Рига – гастрономічна столиця», щоб залучити якомога більше туристів до столиці Латвії.

Рига має усі передумови стати кулінарною столицею

За словами члена правління Ризького бюро розвитку туризму Віти Єрмолович, туристи давно оцінили співвідношення цін та якості страв у ресторанах Риги. Тому, є усі передумови для успішного розвитку кулінарного туризму, який набуває популярності у всьому світі.

«У Ризі є фантастичні ресторани, де можна спробувати фантастично смачні страви, у приготуванні яких використовуються місцеві якісні продукти. Усе це високо оцінюють туристи, які приїжджають сюди знову. Думаю, що про ці гарні речі у Ризі слід говорити», – вважає Віта Єрмолович.

Кращі ризькі шеф-кухарі з 25 ресторанів та кав’ярень протягом цього року щомісяця включатимуть у меню страви, у приготуванні яких використовуватиметься якийсь місцевий продукт.

У березні – це будуть молочні продукти, у квітні – березовий та кленовий соки, у травні – весняна зелень, у червні – суниці, у липні – молода картопля, натомість у серпні – дари лісу, а у вересні – осінні продукти.

Жовтень стане рибним місяцем, а у листопаді відвідувачі ресторанів та кав’ярень насолоджуватимуться Ризьким чорним бальзамом та стравами із гарбуза. Кульмінація смачного проекту запланована на грудень – це буде місяць сюрпризів та святкових страв.

Кулінарний імідж Латвії формуватимуть спільно

Персонал ресторанів не лише пригощатиме смачними стравами, але й розповідатиме відвідувачам про латвійські харчі, з яких вони приготовлені.

Шеф-кухар ресторану «Bergs» Каспарс Янсонс вважає, що прийшов час формувати нову кулінарну ідентичність Латвії.

«До цього процесу залучатимуть практично усіх – починаючи від господаря, який пропонує вирощену власно зелень, завершуючи значними виробниками, які пропонують ресторанам екологічно чисті місцеві харчові продукти. Отже до приготування символічної порції, яку запропонуємо туристам, будуть залучені усі латвійські виробники. Ми всі разом формуватимемо кулінарний імідж Латвії», – каже Каспарс Янсонс.

Якщо раніше для широкого загалу кулінарною візитівкою Риги були «Ризький чорний бальзам» та чорний шоколад «Лайма», то, можливо, після нового туристичного проекту столиця Латвії прославиться новими гастрономічними брендами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG