Доступність посилання

ТОП новини

ГО й опозиція: прямий контакт вДЕНЬ


У політиків ще не жнива, але вже біля того. Голова болить від думок, «як не прорахуватися» і «як прорватися». Однак, цього разу арифметика не спрацює, як і принцип – «хто проти влади, той за опозицію».

Усі сенсори суспільства налаштовані на пошук конструктивних пропозицій і чесного слова. Від опозиції чекають не лише реального об’єднання й чіткої програми того, ЯК ЗРОБИТИ КРАЇНУ ІНШОЮ.

«Чи готова опозиція розпізнати виклики, перед якими постає Україна й відповісти на них?» – щоб знайти відповідь на це запитання, газета «День» посадила за один стіл опозиційних політиків і представників громадських організацій.

Валентин Наливайченко (голова політради «Нашої України»), Віталій Кличко (лідер партії «УДАР»), Андрій Сенченко (народний депутат від БЮТ) почули, що «виборці продаються за гречку лише тоді, коли нічого іншого не пропонують»; що «опозиція теж потребує люстрації»; що «на місцях сміливці-одинаки ведуть запеклу боротьбу й питання лише у тому, хто їх перший підтримає»; що «люди чекають конкретних програм вирішення економічних, екологічних, освітніх та зовнішньополітичних проблем»; що «усі російські політики – русофіли, а де наші реальні україноцентристи?!»; що «політичні ігри настав час замінити реальними справами», що політики мають вийти зі своїх кабінетів і бути серед людей», що «повірять тому, хто не лише чесно хоче змін на краще, а знає як це зробити», що «або запровадите чесні правила гри, або програєте», що «політик має керувати своїм виборчим штабом, а не штаб ним», що «виборче законодавство не забороняє відкрити партійний список», що «опозиція має подавати узгоджену кандидатуру мажоритарника»…

Політики слухали, а чи почули – буде видно вже найближчим часом.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG