Доступність посилання

ТОП новини

Голова Європарламенту привітав нового президента Молдови з обранням


Голова Європейського парламенту Мартін Шульц
Голова Європейського парламенту Мартін Шульц
Голова Європейського Парламенту Мартін Шульц привітав Ніколая Тімофті з обранням президентом Молдови.

У заяві Шульца, яку оприлюднив його прес-секретар у Брюсселі, голова Європарламенту привітав «оголошену новообраним президентом підтримку проєвропейського курсу Молдови», зазначивши, що «з нетерпінням чекає зустрічі з ним в у Брюсселі.

«Ми дуже раді, що молдовський народ нарешті має президента після двох з половиною років інституційного глухого кута. Європейський парламент брав дуже активну участь у підтримці Молдови в її процесі обрання нового президента, і ми дуже раді, що це, врешті, сталося», – процитував речник Мартіна Шульца його заяву.

«Молдова тепер, нарешті, подолала інституційні проблеми. Її керівництво має зосередитися на перспективному порядку денному європейського реформування. Молдова може повністю розраховувати на підтримку з боку Європарламенту в цих прагненнях», – мовиться в заяві Мартіна Шульца.

За кандидатуру Тімофті, яку підтримав правлячий «Альянс зєвроінтеграцію», проголосували в п’ятницю 62 депутати зі 101 зареєстрованого. У виборах не взяла участь фракція комуністів, яка не визнає легітимність парламенту і бойкотує його засідання.

Нинішнє голосування стало восьмою спробою парламенту Молдови обрати президента.

Під час свого виступу у парламенті Тімофті наголосив, що Молдова нині потребує національної ідеї, яка зможе об’єднати розколоте суспільство. Такою ідеєю, на думку новообраного президента, має стати європейська інтеграція.
XS
SM
MD
LG