Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов не бачить 300 голосів для надання російській мові статусу державної


Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що у Верховній Раді не знайдеться 300 голосів депутатів для надання статусу державної російській мові.

«Що стосується безпосередньо державної мови, вступу (російської мови), то є відповідна процедура. Процедура говорить про те, що необхідно на першому етапі внесення цього документа зібрати 300 голосів у парламенті. Чесно кажучи, працюючи кожен день в парламенті, я сьогодні цих голосів не бачу», – сказав Єфремов на брифінгу в понеділок.

При цьому він зазначив, що депутати фракції Партії регіонів розробили законопроект, спрямований на реалізацію Європейської хартії мов національних меншин, який був доопрацьований з урахуванням пропозицій і зауважень Венеціанської комісії.

«Цей змінений вже законопроект готовий. Він пройшов атестацію Венеціанської комісії і отримав позитивну оцінку. Тому юридично ми готові внести в зал відповідний узгоджений і перевірений на міжнародному рівні документ з цього питання», – сказав Єфремов.

Раніше російські ЗМІ поширили інформацію про те, що Янукович заявив про намір зробити російську мову другою державною в Україні.
XS
SM
MD
LG