Доступність посилання

ТОП новини

Процедура надання притулку українському журналісту Шарію в Литві може зайняти 3 місяці


Питання надання притулку людині з іншої країни може займати в Литві до 3 місяців. Про це Радіо Свобода сказав директор Департаменту міграції при МВС Литви Алмантас Ґавенас.

На запитання Радіо Свобода про долю українського журналіста Анатолія Шарія, який попросив притулку в Литві, Ґавенас відповів, що «закон не дозволяє без згоди цієї людини говорити про його можливості або ж чи надано йому притулок».

Ґавенас додав, що загроза життю та здоров’ю є мотивом для надання притулку.

«Кожна людина, не важливо, яке вона має громадянство, має право просити притулку. Вона може це робити на кордоні у прикордонників або ж, будучи легально на території Литви, звернутися в поліцейський комісаріат. За 2 доби вирішується, чи можна його пустити в процедуру надання притулку. Якщо її пускають у процедуру, то протягом 3 місяців вирішується питання, чи можна людині надати притулок», – сказав директор Департаменту міграції Литви Алмантас Ґавенас.

Анатолій Шарій – один із провідних українських журналістів, які пишуть на кримінальну тематику. Він попросив притулку в Литві, бо, за словами журналіста, його переслідують правоохоронні органи України. Шарій вважає, що це пов’язано з його публікаціями.
XS
SM
MD
LG