Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Обухові: тенденції (огляд преси)


Київ – Опозиція провалила черговий тест. Вибори мера в місті Обухів на Київщині продемонстрували дуже ймовірний розвиток подій на майбутніх парламентських виборах, стверджує газета «День». Видання не виключає, що це репетиція ще й перед виборами мера Києва, які можуть відбутися цього літа. Через неспроможність домовитися щодо єдиного кандидата від опозиції, як і прогнозували, перемогу в Обухові здобув представник Партії регіонів. Інші пост-обухівські висновки газетярів читайте в статті «Вибори в Обухові: тенденції».

Страшні трагічні випадки у Миколаєві та Сімферополі засвідчують не лише про наявність в українському соціумі моральних покидьків. Такі люди трапляються на всіх континентах, але не всюди їх існування підкріплене соціальною базою.
На жаль, в Україні – підкріплене, переконує газета «День». Параліч судової системи, соціальна незахищеність, колосальне соціальне розшарування, загрозливих масштабів деградація молоді (і не тільки), нарешті – безкарність на найвищих рівнях. Про це наголошується в матеріалі «Детонатори насильства», або Що провокує агресію в українському суспільстві?»

Під час Євро-2012 іноземцям дешевше прилітати на матчі літаком, ніж залишатися ночувати в українських готелях, стверджує газета «Факти». Скажімо, в кемпінгу за п’ять кілометрів від стадіону «Арена-Львів» уболівальникам запропонують поселитися в … наметі з орендою двох матраців за 650 гривень на добу. А ціни на готельні номери в столиці вже зараз шокують іноземців. Конкретніше про ціни для вболівальників йдеться в рубриці «Порахували – розплакались».

У Житомирській області через зараження річки Уж хімікатами загинуло близько десятка тонн риби. Експерти кажуть, що лящів, щук та окунів виловили браконьєри і тепер продають як свіжу рибу. Екологи попереджають: хімікати рухаються в бік Київського водосховища, з якого бере воду столиця. Докладніше з проблемою знайомлять читачів «Ізвєстія в Україні» у статті «Рибний день, або українців нагодують рибою з формальдегідом».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG