Доступність посилання

ТОП новини

У Москві Янукович зустрінеться з новообраним президентом Росії


Сьогодні у рамках робочого візиту Президента України Віктора Януковича до Москви відбудеться його зустріч з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним, який повертається на посаду президента цієї країни.

Перед візитом до Росії Янукович сказав про зацікавленість у наданні російській мові статусу державної в Україні, а також про інтерес Києва до розвитку організації Євразійського економічного співтовариства, яку утворили Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Аналітики не чекають проривів від чергової зустрічі Януковича і Путіна, зокрема, і в питанні постачання і транспортування газу. Про це Радіо Свобода розповів колишній голова Національного інституту стратегічних досліджень, політолог Юрій Рубан.

«Думка про те, що російська сторона переслідує власні інтереси, які чітко сформульовані, і так просто не відмовиться від успішного для неї газового контракту, не осмислюється. Натомість ідуть якісь загадкові розмови про справедливу ціну, апеляції до почуття якоїсь братерської солідарності, що абсолютно непродуктивно в діалозі з таким серйозним партнером, як Росія», – сказав в ефірі Радіо Свобода політолог Юрій Рубан.
XS
SM
MD
LG