Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликає Білорусь запровадити мораторій на смертну кару


Російський міністр Сергій Лавров
Російський міністр Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров закликав владу Білорусі запровадити мораторій на смертну кару. Про це він сказав в інтерв’ю радіо «Комерсант FM».

Лавров зазначив, що аналогічного мораторію дотримується Росія, яка хотіла б, щоб Білорусь припинила бути останньою у Європі країною, де є смертна кара.

Днями у Білорусі розстріляли Дмитра Коновалова й Владислава Ковальова – осіб, засуджених у справі про організацію вибуху у мінському метро у квітні минулого року, коли загинуло 15 осіб.

Незадовго до приведення вироку у виконання президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився помилувати Коновалова і Ковальова. Тоді мати Владислава Ковальова Любов попросила президента відтермінувати виконання вироку на рік: за цей час, як вона сподівалася, її скаргу розгляне Комітет ООН із прав людини. Однак у суботу, 17 березня родичі Ковальова отримали офіційне повідомлення про те, що його стратили.

Скасувати смертну кару Білорусь сьогодні закликала також правозахисна організація Human Rights Watch. На думку правозахисників, той факт, що вирок виконали до розгляду скарги комітетом ООН, свідчить про порушення Білоруссю своїх міжнародних зобов’язань.
XS
SM
MD
LG