Доступність посилання

ТОП новини

У Бучанській колонії підтвердили смерть засудженого – правозахисник


Правозахисник Андрій Діденко повідомляє, що у Бучанській колонії сьогодні підтвердили факт смерті засудженого, про що видали відповідний документ. Про це він сказав у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, у колонію сьогодні прибули родичі загиблого, зокрема дружина, вони вимагають показати їм тіло. «Ми отримали довідку про те, що така людина була у колонії і що він помер. Зараз родичі вимагають показати їм тіло і зафіксувати сліди побоїв, які вірогідно є на цьому тілі. Це трапилося ще в п’ятницю, а сьогодні вже вівторок. Родичі досі не мали можливості побачити тіло загиблого», – розповів Андрій Діденко.

Він також повідомив, що, за останніми даними експертизи, причиною смерті є геморагічний панкреатит.

За даними правозахисників, наприкінці минулого тижня вночі адміністрація Бучанської виправної колонії № 85 в Гостомелі, що на Київщині, побила двох ув’язнених, внаслідок чого один з них помер, а іншого госпіталізовано.

Як розповів Андрій Діденко, разом із правозахисниками і родичами у колонію сьогодні прибув адвокат. Він нині проводить бесіду із другим засудженим, який також став жертвою побиття і має намір позиватися до суду через дії адміністрації колонії.
XS
SM
MD
LG