Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті ховають коптського папу


Тисячі людей зібралися сьогодні в головному християнському храмі Святого Марка столиці Єгипту Каїра на жалобну службу за главою Коптської православної церкви папою Шенудою III. У ній узяла участь також низка релігійних діячів із різних країн.

Папа Шенуда III, 117-й глава Коптської православної церкви Александрії, папа Александрії і патріарх усієї Африки на святому престолі Святого Марка-апостола, помер у суботу в віці 88 років. Він очолював цю церкву понад 40 років. Його тіло мають поховати в монастирі Святого Бішоя (Паїсія) в пустелі Ваді-ан-Натрун у Єгипті.

Коптська православна церква Александрії, всупереч назві, не є православною – вона належить до так званих давньосхідних християнських церков, які відокремилися від основної течії християнства ще до її розпаду на православ’я і католицизм. До неї належить більшість коптів – нащадків давніх єгиптян, які зберегли свою ідентичність посеред єгипетських арабів-мусульман завдяки християнській вірі і становлять переважну більшість християн у Єгипті. Вірними цієї церкви є майже 10 відсотків єгиптян, а також численна коптська діаспора в інших країнах.
XS
SM
MD
LG