Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Росія має бути у «всеозброєнні» перед системою ПРО в Європі


Президент Росії Дмитро Медведєв закликав сьогодні російських військових бути «повністю підготованими» і «у всеозброєнні» до 2017–18 років, коли очікують на повне розгортання нової системи протиракетної оборони США і НАТО в Європі.

За його словами, Росія має бути «в формі» і «могла дати свою відповідь» на ініціативу європейської протиракетної оборони. Медведєв додав, що вже дав вказівки про це урядові і Міністерству оборони.

Виступаючи на розширеній колегії Міноборони, російський президент також сказав, що Росія «не зачиняє двері» і продовжує переговори з цього приводу, але має готуватися до «доволі серйозного переобладнання Збройних сил».

У США й НАТО запевняють, що створювана в Європі нова система протиракетної оборони має на меті захист від можливого ракетного нападу з боку таких країн, як Іран чи Північна Корея, і не спрямована й за своїми можливостями не може бути спрямована проти Росії. Російські ж політики заявляють, що ця оборонна система становить загрозу безпеці їхньої країни, хоча російські військові стверджують, що вона технічно не здатна протистояти ракетному потенціалові Росії.
XS
SM
MD
LG