Доступність посилання

ТОП новини

США оголошують нові заходи проти «електронної завіси» Ірану


Президент США Барак Обама оголосив сьогодні про нові заходи, які мають на меті полегшити доступ до вільної інформації в Ірані.

Виступаючи з телезверненням до іранців із нагоди Новрузу, традиційного іранського Нового року, він звинуватив владу Ірану в створенні «електронної завіси» блокуванням «вільного потоку інформації й ідей».

Водночас Міністерство фінансів США оприлюднило перелік програмових продуктів, послуг і технологій походженням зі Сполучених Штатів, які прямо дозволено вільно експортуватися до Ірану. Ідеться про програми для спілкування через інтернет чи мобільну телефонію, для створення й читання електронних документів, для поширення інформаційних повідомлень, про пристрої для зберігання інформації тощо.

Як мовиться в повідомленні міністерства, список має на меті забезпечити, щоб суворі санкції проти Ірану не мали небажаного негативного впливу на можливості для компаній надавати іранцям можливості для вільного спілкування й обміну інформацією.

За повідомленнями, влада в Ірані останнім часом вживає заходів для ще більшого контролю над інтернетом, серед яких створення закритої національної мережі без доступу в зовнішній світ.
XS
SM
MD
LG