Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: уряд запровадить граничні ціни на інсуліни та ліки від гіпертонічної хвороби


Пілотний проект із введення референтних цін на групу ліків для лікування гіпертонічних хвороб та діабету реалізовуватиметься з 1 травня, заявляє прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Ми вчора розглянули пілотний проект із введення референтних цін на лікарські засоби для лікування гіпертонічних хвороб та діабету. Це препарати, обсяг споживання яких дуже великий. Я поставив завдання ввести референтні ціни на ці ліки з 1 травня поточного року», – сказав він у середу.

Прем'єр зазначив, що під час реалізації цього проекту ціну на цю групу ліків має бути знижено, але водночас необхідно дозволити встановити необхідну рентабельність виробникам, постачальникам та аптекам.

Азаров наголосив, що, окрім цього, має бути забезпечено достатню пропозицію препаратів, необхідних людям, за рахунок власного виробництва, і не можна допустити щонайменшого натяку на дефіцит цих ліків.

Азаров також висунув вимогу до місцевої влади щодо моментального припинення дії ліцензії та закриття аптек, якщо в них не буде зазначених ліків за визначеними граничними цінами під час реалізації пілотного проекту.

7 березня Президент України Віктор Янукович доручив уряду впровадити в Україні європейський досвід державного ринкового регулювання цін на деякі ліки.
XS
SM
MD
LG