Доступність посилання

ТОП новини

Податкова міліція скоротила обсяги тіньового ринку алкоголю вдвічі


Податкова міліція скоротила обсяги тіньового ринку лікеро-горілчаної продукції з 20% до 10%. Про це повідомив начальник податкової міліції України Андрій Головач.

«Нам вдалося скоротити обсяг тіньового ринку алкогольних виробів у два рази. Якщо минулого року кількість фальсифікату на алкогольному ринку, за нашими оцінками, становила 20%, то сьогодні в тіні знаходиться лише 10% алкогольної продукції. За перші два місяці держава отримала від підприємств лікеро-горілчаної галузі понад 100% акцизного податку на алкогольні напої, що в сумі склало понад 533 мільйони гривень надходжень до державного бюджету. Тобто, це є головною ознакою того, що ситуація на ринку почала змінюватися в кращий бік», – зазначив Головач.

За його словами, перед Державною податковою службою України та її підрозділами стоїть завдання до кінця року «ліквідувати тіньовий ринок алкоголю як явище».

Також податківці припинили діяльність 75 незаконних виробництв лікеро-горілчаної продукції, виявили 178 злочинів, пов'язаних із незаконним виробництвом і оборотом підакцизних товарів і марок акцизного податку.
XS
SM
MD
LG