Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: Максим Дмитренко, який відсидів 8 років за злочин «пологівського маніяка», вийшов на волю


Жителя Запорізької області Максима Дмитренка, який відсидів майже вісім років за злочин, якого він не скоював, у четвер уранці звільнили з колонії, повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Сьогодні вранці, 22 березня 2012 року, з Вільнянської виправної колонії №20 у Запорізькій області звільнено Максима Дмитренка, який незаконно відбував покарання протягом майже восьми років за злочин, якого не скоював», – мовиться в повідомленні.

Наразі Генпрокуратура проводить досудове слідство в кримінальній справі за фактом зґвалтування і вбивства малолітньої С. з метою встановлення осіб, причетних до незаконного притягнення Дмитренка до кримінальної відповідальності.

Після завершення досудового слідства в цій справі винних буде притягнуто до відповідальності, запевняють у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, 13 березня Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ України скасував вирок апеляційного суду Запорізької області, згідно з яким жителя регіону Дмитренка було засуджено до позбавлення волі за зґвалтування і вбивство дівчини, скоєне «пологівським маніяком» Сергієм Ткачем.

З’ясовано, що за один зі злочинів, скоєних Ткачем у 2005 році, Запорізький апеляційний суд незаконно засудив Дмитренка до тривалого терміну позбавлення волі.

Сергій Ткач – серійний убивця, який скоював злочини на території України та Росії. Верховний Суд України у 2007 році розглядав його участь у 40 вбивствах, ще 60 справ про вбивства продовжувала розслідувати прокуратура. 23 грудня 2008 року його засудили до довічного терміну ув'язнення. Суд довів 29 убивств, вісім зґвалтувань (після яких жертви залишилися живі), три епізоди залишено на дослідування. Згодом Ткач зізнався у скоєнні ще понад 30 злочинів (можливо, всі з убивствами).
XS
SM
MD
LG