Доступність посилання

ТОП новини

На майдані Незалежності міліція перешкоджає проведенню акції протесту


Міліція та бійці спецпідрозділу «Беркут» перешкоджають активістам опозиційних молодіжних організацій провести на майдані Незалежності в Києві акцію «Готуй намет навесні». Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Коли активісти «Батьківщини», НРУ, «Свободи», «Фронту змін» та «УДАРу» та інших громадських організацій намагалися встановити намети, з’явився «Беркут» і оточив молодих людей, відібрав декілька наметів.

У партії «Батьківщина» повідомляють, що коли міліціонерам пред’явили офіційний дозвіл мерії на проведення акції, вони почали посилатися на «якийсь припис Головного управління контролю за благоустроєм Київської міської держадміністрації, після чого почали хапати активістів за руки і ноги та тягнути їх у заздалегідь підігнаний автозак».

Міліція кількох осіб затримала, після цього на місце події прибули народні депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександр Сочка та Віктор Уколов та перешкодили арештам.

За словами активістів, сьогоднішня акція символізувала те, що у молоді немає можливості отримати доступне житло. Акція проводилася також на знак протесту проти виселення студентів із гуртожитків у зв’язку з проведенням Євро-2012.
XS
SM
MD
LG