Доступність посилання

ТОП новини

Україна готується до Олімпійських ігор


Київ – Через 4 місяці розпочнуться ювілейні 30-ті Олімпійські ігри. Цьогорічні змагання пройдуть у Лондоні. Про те, як українські спортсмени та вболівальники готуються до найбільшого спортивного свята, вони розповіли сьогодні в Києві.

Сергій Бубка
Сергій Бубка
Вперше за всю історію одне й те саме місто втретє приймає Олімпійські ігри – це Лондон. Змагання розпочнуться 27 липня. Підготовка українських спортсменів до олімпіади йде за планом, запевняє голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.
Вже сьогодні в нас 187 ліцензій у 18 видах спорту. Ми очікуємо, що буде 210-220 спортсменів
Сергій Бубка

«Вже сьогодні в нас 187 ліцензій у 18 видах спорту, які отримали наші спортсмени. Ми очікуємо, що буде 210-220 спортсменів, що матимуть право представляти Україну на Олімпійських іграх у Лондоні. Наші спортсмени ще претендують на ліцензії у вітрильному спорті, вільній та греко-римській боротьбі, академічній греблі, греблі на байдарках та каное, синхронному плаванні. Також із фехтування, велоспорту, триатлону, дзюдо, тенісу і бадмінтону учасників мають визначити за рейтинговою системою»,– розповів Сергій Бубка.

Проводи українських спортсменів музикант, соліст гурту «Танок на майдані Конго» Фоззі пропонує перетворити на всеукраїнській захід і започаткувати в цей день нове свято – День вболівальника.
Ми поєднаємо різних вболівальників. Треба гуртуватися та зібрати реальну велику аудиторію
Фоззі

«Абсолютно нове свято, в якому ми поєднаємо різних вболівальників, різних клубів, якщо йде мова про футбол, різних видів спорту. Нам би хотілося зібрати і показати збірній, хто за них вболіває. Віртуальний вболівальник за телевізором – це добре, але треба гуртуватися та зібрати реальну велику аудиторію», – поділився своєю ідеєю співак.
Лі Тернер
Лі Тернер

Про оформлення британської візи подбайте вчасно – посол

Однак, щоб справжнє свято відбулося, і українські фанати мали можливість своїми очима подивитись на змагання в Лондоні, варто приділити увагу оформленню візи, зазначає посол Великобританії в Україні Лі Тернер.
Радимо, щоб ви зверталися задля отримання візи за 5-6 тижнів до виїзду
Лі Тернер

«Стежте за всіма деталями й порадами, які викладені на нашому сайті. Важливий момент – надсилайте оригінальні документи разом із перекладами. Радимо надсилати заяви на візи вчасно – зазвичай процес займає близько 15 днів. Радимо, щоб ви зверталися задля отримання візи за 5-6 тижнів до виїзду», – каже посол.

У літніх Олімпійських іграх у Лондоні цього року візьмуть участь близько десяти з половиною тисяч спортсменів – вони змагатимуться за 302 комплекти медалей у 35 видах спорту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG