Доступність посилання

ТОП новини

Запуск ракети Північної Кореї буде загрозою мирові – генсекретар ООН


План Північної Кореї запустити ракету, офіційно з метою вивести на орбіту супутник, може поставити під загрозу мир у регіоні, заявив сьогодні Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

Він попередив, що такий запуск буде «очевидним порушенням» резолюції Ради безпеки ООН 2009 року, яка забороняє Північній Кореї запуски балістичних ракет.

За словами Пан Ґі Муна, він обговорить планований на квітень запуск на своїй зустрічі з президентом Південної Кореї І Мйон Баком наступного тижня, а також на міжнародному саміті з питань ядерної безпеки 26–27 березня в Сеулі.

Північна Корея раніше оголосила, що має намір здійснити запуск штучного супутника Землі в період приблизно між 12 і 16 квітня, присвятивши його 100-річчю з дня народження засновника комуністичної держави і її першого керівника Кім Ір Сена. Влада країни попередила, що будь-які критичні слова про цей запуск на сеульському саміті вважатиме за «оголошення війни».

Пхеньян наполягає, що це суто наукове дослідження. Світова спільнота вважає, що йдеться насправді про приховане випробування балістичної ракети, заборонене для Північної Кореї рішенням ООН.
XS
SM
MD
LG