Доступність посилання

ТОП новини

Порошенка призначено міністром економічного розвитку і торгівлі України – указ


Політика та бізнесмена Петра Порошенка призначено міністром економічного розвитку і торгівлі України. Текст відповідного указу Президента України Віктора Януковича розміщено на його офіційному сайті.

Про призначення Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі ще 23 лютого повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Пізніше народний депутат Андрій Шкіль («БЮТ-Батьківщина») заявив, що Порошенко відмовився від посади міністра економічного розвитку і торгівлі.

12 березня Президент України Віктор Янукович заявив, що хоче, щоб Порошенко працював в уряді на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі.

Сьогодні Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook написав, що прийняв рішення стати міністром економіки України і виклав свої пропозиції щодо роботи на цій посаді.

«Останні тижні були для мене дуже непростими. Рішення, яке я мав прийняти, ймовірно, приймаються кілька разів у житті і даються нелегко. Приємною несподіванкою стала така кількість небайдужих до мене людей як серед друзів по Фейсбуку, так і серед журналістів, експертів та політиків. Основні застереження та ризики, які були висловлені: «Ви самі нічого не зміните», «Ви позбавляєте себе політичної перспективи», «Не допомагайте їм» тощо. Ваша щира участь у моїй долі та об’єктивні поради допомогли мені визначитись. Поставивши на одну чашу терезів особисті політичні амбіції, а на іншу – ситуацію в економіці… Рішення я прийняв», – написав Порошенко.

Порошенко наголосив, що європейські цінності та стандарти мають стати засадничими якостями економічної політики України. «Демократичні пріоритети розвитку повинні бути головними у державній політиці», – додав він.

Бізнесмен і політик Порошенко з 2007 року керує Радою Національного банку України, з жовтня 2009 по березень 2011 року очолював Міністерство закордонних справ.
XS
SM
MD
LG