Доступність посилання

ТОП новини

«Металіст» відпускає грандів


Віддані уболівальники «Металіста» сподіваються, що їхня команда зможе колись кинути виклик «Динамо» і «Шахтареві»
Віддані уболівальники «Металіста» сподіваються, що їхня команда зможе колись кинути виклик «Динамо» і «Шахтареві»
Після 24-го туру української футбольної прем’єр-ліги харківський «Металіст» може зосередитися на одному змаганні. На відміну від його сусідів у турнірній таблиці, це не чемпіонат України – підопічні Мирона Маркевича уже стрибнули вище голови в Лізі Європи і наступного тижня продовжать виступи в другому за престижністю клубному турнірі континенту.

До останнього на сьогодні туру української футбольної першості «Металіст» зберігав шанси поборотися за друге місце, яке дає право стартувати у кваліфікації Ліги чемпіонів. Від «Шахтаря» харків’яни відставали на чотири очки, і будь-яка невдача гірників гранично загострювала інтригу, адже в передостанньому турі донеччани мали приїхати в гості до «синьо-жовтих».

24-й тур стартував у п’ятницю поєдинком у Луцьку, де «Шахтар» мало не подарував шанс на інтригу: в першому таймі гості і «Волинь» обмінялися голами. З 60-ї хвилині чемпіони України опинилися в меншості – Олександр Кучер отримав другу жовту картку і був вилучений. Використати чисельну перевагу лучани не змогли, а гірники відзначилися в меншості: Луїс Адріано наприкінці гри реалізував пенальті і встановив остаточний результат – 2:1 на користь «Шахтаря».

В суботу «Металіст» на виїзді поступився київському «Арсеналу» з рахунком 2:4. Таким чином, відставання харків’ян від донеччан зросло до семи очок, і за шість матчів його навряд чи реально нівелювати. А коли зважити, що й посунути команду Маркевича з третьої позиції нереально (дніпропетровський «Дніпро», який іде четвертим, відстає одразу на 16 очок), то чемпіонат для «Металіста» можна вважати достроково завершеним. Інша річ, що робити з організацією гри в захисті перед поєдинком у Лісабоні, – 29 березня єдиний представник України зустрінеться у першому чвертьфінальному матчі Ліги Європи з грізним португальським «Спортингом».

Що ж до боротьби за чемпіонство, то 24-й тур особливих змін не приніс: «Динамо» в неділю відновило триочкову перевагу над «Шахтарем». Зробили це кияни в Маріуполі у присутності президента і головного тренера донецького клубу. Присутність Ріната Ахметова і Мірчі Луческу пояснити просто: в складі маріупольського «Іллічівця» грає чимало футболістів, права на яких належать «Шахтареві». Вони влаштували справжній бій київським гостям, але поєдинок завершився на користь «Динамо» – гол, який у першому таймі забив Браун Ідейє, так і залишився єдиним.

Отже, на чолі турнірної таблиці з 64 очками залишилося «Динамо», 61 стало в активі «Шахтаря», «Металіст» залишився з 54 балами. Визначальним у боротьбі за чемпіонство буде поєдинок 26-го туру, який 7 квітня відбудеться в Донецьку, – українські гранди зіграють між собою. До цього гірники зіграють у Полтаві з «Ворсклою», а «Динамо» прийме одеський «Чорноморець».
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG