Доступність посилання

ТОП новини

Лук’янівський ринок у Києві штурмували невідомі


Торговці Лук’янівського ринку Києва повідомляють про спробу його захоплення невідомими людьми в чорному одязі. Про це повідомляє прес-служба громадського об’єднання «Коаліція учасників Помаранчевої революції».

За її даними, сьогодні на світанку, приблизно о 5.40 «майже сотня невідомих на чолі з новоявленим директором ринку, зламаши ворота, увірвалася на територію Лук’янівського ринку, побила підприємців, які чергували вночі, виштовхала їх з ринку». За даними заступника голови правління «Коаліції учасників Помаранчевої революції» Вадима Лісового, п’ятеро людей внаслідок нападу травмовані.

В громадському об’єднанні також повідомляють, що зайшовши на ринок, «рейдери забарикадувалися там усім, чим могли – прилавками, столами, іншим майном підприємців». «Відеокамери, через які велася онлайн-трансляція з території ринку і прилеглої до нього, бойовики відразу зірвали і знищили», – інформують у прес-службі.

Вночі разом із підприємцями на Лук’янівському ринку чергували представники громадської організації «Одне питання», які під час штурму ринку викликали міліцію, швидку допомогу і пресу. «Проте міліціонери поводилися мляво, втручатися у бійку не поспішали», – йдеться також у повідомленні.

На місце інциденту також прибули активісти «Коаліції учасників Помаранчевої революції», проти яких, за повідомленням прес-служби, рейдери «зустріли сльозогінним газом і струменями порошку з вогнегасників». «Рейдери зустріли активістів шаленим опором: весь товар, який залишався на прилавках і в кіосках, перетворився на зброю – рейдери жбурляли овочі, фрукти, посуд, електроприлади в підприємців. Проте перевага була на боці захисників ринку. Збагнувши це, загарбники кинулися тікати. Вони виламали двері і металопластикові вікна у кафе і через нього вибралися назовні. Там їх чекали п’ять чи шість автобусів, на яких вони поспішили забратися з місця подій», – інформують у «Коаліції учасників Помаранчевої революції».

За останніми даними, підприємці повернулися до своїх робочих місць і на цей момент ситуація на Лук’янівці спокійна, «неподалік ринку стоять два автобуси з «Беркутом», якого викликали захисники Лук’янівського ринку».

Конфлікт на Лук’янівському ринку розпочався у березні: цього місяця невідомі вже кілька разів намагалися захопити ринок, називаючи себе новими господарями.
XS
SM
MD
LG