Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» допустив до другого етапу тендера з оцінки ГТС три компанії


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» допустила до другого етапу тендерних торгів з оцінки української газотранспортної системи три компанії.

Як інформує «Інтерфакс-Україна», умови подання конкурсних заявок виконали: компанія «Бейкер Тіллі Україна ЕК» (Baker Tilly Ukraine) з ціною пропозиції 4,1 мільйона гривень, компанія «Дафф Енд Фелпс» (Duff & Phelps, США) з ціною пропозиції 4,4 мільйона гривень і компанія «Ернст Енд Янг» (Ernst & Young) з ціною пропозиції 5,92 мільйона гривень.

За словами заступника голови НАК «Нафтогаз України» Вадима Чупруна, переможця тендеру визначать найближчим часом. «Робота тендерної комісії може завершитися через годину, дві, п’ять. Це залежить від запропонованих умов», – сказав він.

Вадим Чупрун зазначив, що найвагомішим критерієм відбору переможця є ціна, проте комісія враховуватиме також інші чинники.

Україна має намір виконати оцінку своєї ГТС для подальшого створення газотранспортного консорціуму. Київ вважає оптимальним створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських і європейських компаній, що дасть змогу залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну спроможність.

За попереднім планом, оцінку вартості ГТС необхідно здійснити до серпня 2012 року.
XS
SM
MD
LG