Доступність посилання

ТОП новини

У Криму починається «Тиждень добрих справ»


Сімферополь – Проведенням майстер-класу для сімферопольської молоді у Криму розпочався «Тиждень добрих справ». Заходи з популяризації ідей волонтерства і гуманізму ініціювала єврейська організація «Гілель», але братимуть в них участь представники різних етнічних і релігійних груп півострова.

Півтора десятки сімферопольців зібралися у літературному кафе «Gorky», щоб безкоштовно навчитися робити «насипашки» – декоративні пляшечки з різнокольоровим піском. Координатор «Тижня добрих справ», директор сімферопольської організації «Гілель» Діна Лібман каже, що цим заходом група активістів розпочинає кампанію соціальних акцій різного масштабу.

«Є щось велике міське, є щось маленьке. Наприклад – концерт для мешканців Геріатричного пансіонату. Як творчі люди, хочемо зробити щось корисне і приємне для літніх. Ще одна акція – «Тролейбус щастя» із танцювальними флеш-мобами. В ній братимуть участь представники різних молодіжних організацій і студенти різних вишів», ­­– розповіла Діна Лібман.

Діна Лібман акцентує увагу на тому, що акції «Тижня добрих справ» мають міжкультурний характер. Вона, зокрема, розповіла, що у Кримському індустріально-педагогічному університеті відбудеться акція «Жива бібліотека» У ній в ролі «книг» виступатимуть люди різних соціальних або етнічних груп, а «читачами» стануть студенти вищих навчальних закладів Сімферополя.

У п’ятницю відбудеться благодійна акція «Якщо добрий ти…» Її учасники відвідуватимуть самотніх пенсіонерів, які потребують допомоги. А на перше квітня вже запланували гумористичний квест «12 стільців».

«Немає сенсу і причин для сварок»

Одним із результатів проекту стане відправка з України до Ізраїлю символічної «Стрічки добрих справ», пов’язаної учасниками всіх акцій «Тижня».

«Ми хочемо цією акцією показати, що всі ми діти єдиного Бога і немає сенсу і причин для сварок, суперечок і для війни, а просто треба робити добрі справи», – зазначила Діна Лібман.

За її словами, «Стрічку добрих справ» відправлять на Святу Землю, де її доставлять у три головних святині світових релігій – до Стіни Плачу, Храму Гробу Господнього і Мечеті Аль-Акса.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG