Доступність посилання

ТОП новини

Партія Кличка хоче вступити в ЄНП


Партія «УДАР» Віталія Кличка має намір офіційно звернутися з заявкою на членство в Європейській народній партії, повідомили сьогодні в самій ЄНП.

Як мовиться в повідомленні прес-служби цієї загальноєвропейської партії, Віталій Кличко зустрічався сьогодні в її штаб-квартирі в Брюсселі з президентом партії Вілфрідом Мартенсом і обговорив поточні політичні події в Україні і поглиблення співпраці між їхніми партіями. Відтак у заяві після закінчення зустрічі Мартенс повідомив про намір Кличка і висловив цим особливе задоволення.

За словами Мартенса, нині він зустрівся з Кличком уже втретє за останні кілька місяців. Цього разу «у зв’язку з погіршенням політичної ситуації в Україні» сторони обговори важливість і необхідність для всіх опозиційних партій співпрацювати на наступних парламентських виборах: «Єдиний фронт усіх опозиційних партій може стати серйозним і життєздатним викликом нинішньому режимові».

Сторони домовилися, зокрема, про необхідність спостереження за виборами, і не тільки за виборчим процесом, а й надалі за процесом втілення результатів виборів.

Крім того, Вілфрід Мартенс закликав європейську і міжнародну спільноту скористатися з футбольного чемпіонату в Україні, щоб вчинити тиск на режим, домагаючись від нього «покласти край постійному порушенню прав людини і відмовитися від авторитаризму».

Партії з країн, що не є членами Європейського Союзу, можуть бути спостерігачами в таких європейських політичних партіях, як ЄНП. Нині членами-спостерігачами в Європейській народній партії, яка є правоцентристським політичним об’єднанням європейського рівня, є вже три партії від України: «Наша Україна» і Народний рух України з 2005-го і «Батьківщина» з 2008 року.
XS
SM
MD
LG