Доступність посилання

ТОП новини

Вікторія Булітко – від комедії до драми з двома «Пекторалями»!


«В житті, мені здається, що всі ці номінації, лауреатства, що це все не так і важливо» – Вікторія Булітко
«В житті, мені здається, що всі ці номінації, лауреатства, що це все не так і важливо» – Вікторія Булітко
Прага – Київ – Вікторія Булітко – володарка одразу двох цьогорічних «Київських Пекторалей»: за кращу жіночу роль у виставі Київського національного академічного театру на Подолі «Минулого літа у Чулимську» за п’єсою Олександра Вампілова, і як співавтор кращої музичної концепції вистави, пісні в якій сама й виконувала. Для театральних фанів ім’я молодої акторки не нове, її добре знають глядачі не лише Києва, а й Запоріжжя, де актриса раніше працювала у Театрі молоді. Вікторія Булітко розповіла Радіо Свобода, що це була її «перша в житті номінація» на якусь премію взагалі і, звичайно ж, перша справжня нагорода!

– Тобто можна сказати, що Ви – наймолодша з цьогорічних номінантів?

– Ну, я думаю, так. Одна з наймолодших. Наскільки я бачила, кого номінують, то так. Ну, ще Кухарський Вася з нашого театру. Я знаю, що він молодший за мене.

– Вікторіє, як довго Ви працюєте в театрі на Подолі?

– Я працюю тут з 2008 року. Ось почався четвертий рік, і я дуже люблю цей театр і ніколи не хочу його покинути. Це для мене «альма матер».

– Ви – відома комедійна артистка, і Вас багато хто бачив у телевізійних проектах, зокрема в українській «Великій різниці». А ось у цій ролі в «Минулого літа в Чулимську» – це зовсім якийсь інший рівень. Кому Ви завдячуєте тим, що Вас відкрили в цьому іншому іміджі?

– Завдячую тільки Віталію Юхимовичу (Малахову). Тому, що тільки він... От мені завжди говорять: «От ти ще й драматична, трагедійна актриса»... Але ніхто до цього часу, ніхто не наважився мене в цьому амплуа використати. Ніхто не спробував. Тільки Малахов! Тому я йому вдячна, і я його люблю, і я вважаю, що він – геній. І... Я можу довго це казати і… Я йому буду вклонятися все життя.

– Як Ви вважаєте, як на Вашій творчості відіб’ється «Пектораль»? Наскільки це вплине на Ваші майбутні ролі, на Вашу популярність?

– Ви знаєте, мені здається, це ніяк не вплине, чесно кажучи. Так, є така можливість, що на мене звернуть свою увагу режисери інші, може, кінорежисери, які зможуть мене теж використати в такому амплуа. Ось це для мене такий плюс був би. А так – в житті, мені здається, що всі ці номінації, лауреатства, що це все не так і важливо в житті. Може, я проста людина дуже?



На відео – уривок із вистави «Минулого літа в Чулимську» Київського національного академічного театру на Подолі з піснею «Холодно», яку написала і виконує Вікторія Булітко.
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG