Доступність посилання

ТОП новини

Українські мандрівники допомагають вижити грецькому туризму


До українців тут виявляють неабиякий інтерес і намагаються створити якомога сприятливіші умови для відпочинку
До українців тут виявляють неабиякий інтерес і намагаються створити якомога сприятливіші умови для відпочинку
Київ – Економічна криза у Греції не позначилась на її туристичному бізнесі. Грецький міністр культури та туризму зазначає, що попри державний борг у розмірі близько 206 мільярдів євро, 12 мільйонів євро виділено на рекламування туристичної сфери. При цьому до українців тут виявляють неабиякий інтерес і намагаються створити якомога сприятливіші умови для їхнього відпочинку.

Попри фінансові негаразди Греція залишається туристично привабливою країною. Близько 16 мільйонів туристів відвідало її минулого року, з яких близько 90 тисяч – українці. Про це говорить міністр культури і туризму Греції Павлос Геруланос.

За його словами, для підтримки туристичної галузі на належному рівні, грецький уряд змушений надавати перевагу фінансуванню соціальної сфери, а також сфер природного середовища і культури. Зміна туристичних потоків спричинила зміну туристичних зацікавлень, внаслідок чого культурна спадщина Греції нині викликає чи не найбільший інтерес у іноземців, а зимовий туризм активно рекламується, зазначає міністр.

Раніше зимовий туризм був популярний лише серед грецьких туристів, адже іноземці сприймали Грецію як країну сонця і моря. Економічна криза зменшила активність греків у цьому сегменті, тому наразі туристичні агенції активно просувають зимовий туризм серед іноземців. Загалом цього року на фінансування програми, спрямованої на туристичне рекламування Греції, ми плануємо виділити від 10 до 20 мільйонів євро, зауважив міністр культури і туризму Греції.

Видачі грецьких віз не стала простішою

Українці, за словами Павлоса Геруланоса, – одні з найактивніших туристів, тому процес отримання віз Греція намагається зробити для них якомога простішим і швидшим.

Наразі те, що вимагає посольство Греції в Україні, є найменшим пакетом документів, який передбачається Шенгенською угодою. Тут найпростіша процедура отримання віз для громадян України.

Але, скажімо Олена, спеціаліст із маркетингу та продажу українського представництва одного з міжнародних туроператорів, зазначає, що процедура оформлення грецьких віз залишилася незмінною.

Вони дали інформацію, що список документів буде спрощений. Насправді він лишився таким, як і був минулого року. Водночас вони є дуже лояльними. Минулого року ми відправили дуже багато тисяч туристів, але при цьому лише до 10 осіб отримали відмову, зазначає Олена.

Туроператор зауважує, що три представництва грецького консульства в Україні: в Києві, Маріуполі та Одесі – вимагають різний перелік документів. Втім, це не впливає на активність українських туристів, котрі кожного року все частіше подорожують до Греції.

Цьому, на думку фахівця, сприяє і високий рівень грецького сервісу. Туризм для греків – один із основних джерел прибутку, тому вони не дозволяють економічним проблемам країни впливати на його якість, говорить експерт. Тому, навіть за фінансової кризи, для туристів у Греції створюють зручні спеціальні пропозиції, зазначає експерт.

Наразі, за словами туроператора, мінімальна вартість туристичного пакету до Греції для українського туриста становить 350 євро.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG