Доступність посилання

ТОП новини

«Політика. Щирість. Влада. Що зайве?» (Огляд преси)


У що свято вірить Партія регіонів і куди найохочіше їздять відпочивати українці?
У що свято вірить Партія регіонів і куди найохочіше їздять відпочивати українці?
Київ – Партія регіонів свято вірить, що прийшла назавжди. І не має наміру ділитися владою не лише в країні, а й у найменшому містечку чи селі, наголошує в газеті «День» лідер партії «УДАР» Віталій Кличко. Він зауважує, що філософія регіоналів – брутальність і тиск. Вони не соромляться виглядати дико, головне – законсервувати владу. Випадок на обухівській дільниці, де представник регіоналів Петро Мельник напав на Ірину Геращенко, найкраще ілюструє характер цієї влади, її ставлення до жінок, до опозиції та громадян, які не належать до їхньої команди. Заголовок статті «Політика. Щирість. Влада. Що зайве?»

Уряд нині з олімпійським спокоєм спостерігає, як на тлі майже спрацьованих фондів промисловості переможно крокує імпорт. Здебільшого сірий, від якого зиск має не споживач, не бюджет, а його організатор – зазвичай приватна комерційна структура, до якої влада небайдужа. Тому рішення зі стимулювання ділової активності Кабмін приймає вряди-годи, зазвичай у пожежному порядку. Про це стверджує кореспондент газети «Голос України» у публікації з підзаголовком «Пожежні підходи – не стимул».

Сьогодні країна в очікуванні нових законів і реформи усієї системи правосуддя. Тому незабаром прокуратура, суди та інші правоохоронні інститути запрацюють по іншому, стверджують «Ізвєстія в Україні». Однак, як зазначає видання, поки що більшість українців сприймають це доволі скептично. Вони переконані, що не так важливо, хороші закони чи погані, якщо вони однаково не працюють. Хоча, як переконує видання, цю ситуацію може змінити Генпрокуратура, яка планує зайнятися українськими реформами. Про це наголошується в матеріалі «Контрольна робота».

Відкладати гроші на відпустку краще зараз. За прогнозами туроператорів, закордонні вояжі цього літа будуть не дешевші, ніж торік. Навіть революційний Єгипет та кризова Греція не здешевлюють путівок. Усьому виною подорожчання пального. Сьогодні, за інформацією «Ізвєстій в Україні», авіапереліт може виявитися дорожчим, ніж сам відпочинок. Журналісти видання з’ясовували, які напрямки в українців будуть найпопулярнішими, і на яких курортах є шанс заощадити. Загалом же ТОП-10 найулюбленіших для відпочинку країн не зміниться. Серед них – Туреччина, Хорватія, Чорногорія, Греція, Болгарія і Єгипет.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG