Доступність посилання

ТОП новини

Янукович та Обама під час зустрічі обговорювали питання ядерної безпеки


Янукович і Обама зустрілися у Сеулі
Янукович і Обама зустрілися у Сеулі
Президент України Віктор Янукович та Президент США Барак Обама обговорили питання ядерної безпеки, зокрема ініціативу української сторони щодо створення науково-дослідного центру на базі Чорнобильської АЕС. Про це журналістам у Сеулі повідомив сам Віктор Янукович.

«Ініціатива України, на яку поки що немає відповіді, але вона залишається на розгляді, – це створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС. Ми говорили з ним (із Обамою – ред.) в основному про ці питання», – сказав Президент України.

Віктор Янукович зазначив, що досвід України, накопичений за 25 років після аварії на ЧАЕС, буде корисний для всього світу. Президент України вважає, що до питання створення науково-дослідного центру на базі ЧАЕС слід було б залучити і Японію, яка також має досвід подолання аварій такого роду.

Віктор Янукович повідомив, що на зустрічі з Обамою говорили також про те, що вже зроблено Україною в плані виконання зобов’язань щодо відмови від високозбагаченого урану, а також про перспективу відносин двох країн у питаннях ядерної безпеки. «Сьогоднішнє обговорення було і з точки зору того, що вже було зроблено, і з точки зору майбутнього, що робити далі», – додав глава української держави.
XS
SM
MD
LG