Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» просить Інтерпол та італійський уряд звільнити Авакова


Керівництво партії «Батьківщина» направило листи генеральному секретареві Інтерполу та урядові Італії з проханням «зважити на очевидну політичну вмотивованість кримінального переслідування Арсена Авакова та звільнити його». Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії.

У листах наголошується, що колишнього голову Харківської обласної державної адміністрації, керівника обласної партійної організації «Батьківщини» Арсена Авакова, «як і Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та багатьох інших опозиційних лідерів, обвинувачено за сумнозвісною статтею 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади та службових повноважень».

«Ця неконкретна стаття Кримінального кодексу України використовується нинішньою українською владою для здійснення репресій проти політичних опонентів шляхом вибіркового кримінального переслідування», – мовиться у листі до Інтерполу та італійського уряду.

У «Батьківщині» нагадують, що уряди США, провідних європейських країн, а також європейські інституції неодноразово закликали українську владу змінити цю статтю Кримінального кодексу, а також забезпечити звільнення політв’язнів та їхню участь у парламентських виборах 2012 року.

З огляду на це керівництво «Батьківщини» просить Інтерпол «на підставі статей 2, 3 та 41 Статуту Міжнародної організації кримінальної поліції «Інтерпол» відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку, затримання та екстрадиції до України Авакова Арсена Борисовича як особи, щодо якої здійснюється політичне переслідування».

З цієї ж причини «Батьківщина» просить італійський уряд також не надавати згоди на екстрадицію Арсена Авакова.

Напередодні ЗМІ повідомили про затримання в Італії оголошеного у міжнародний розшук Арсена Авакова. У вівторок у МВС України повідомили, що італійська сторона у телефонній розмові підтвердила його затримання. У Генпрокуратурі поінформували, що вже готують необхідний пакет документів для екстрадиції колишнього керівника Харківщини в Україну.
XS
SM
MD
LG