Доступність посилання

ТОП новини

У Держкіно кажуть, що не забороняли показ фільму «Шахта № 8» в Україні


В Україні не забороняли показ фільму естонського режисера Мар’яни Каат «Шахта № 8», який розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області. Про це інформує агентство «УНІАН» із посиланням на Державне агентство України з питань кіно.

Як повідомили у відомстві, там не мають жодного стосунку до рішення про заборону показу на Фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA фільму «Шахта № 8».

У Держкіно наголосили, що фільм «Шахта № 8» не отримував фінансування з державного бюджету: стрічку було знято за приватні кошти естонського та українського продюсерів. «Ситуація, що склалася, є приватним питанням відносин між продюсерами стрічки та фестивалем і є поза межами компетенції Держкіно», – наголошують представники відомства у коментарі «УНІАН».

26 березня фільм естонського режисера Мар’яни Каат «Шахта № 8» не допустили до показу на Фестивалі документального кіно в Києві. Головний герой фільму – підліток із бідної сім’ї, який змушений йти працювати на копанку, щоб прогодувати своїх сестер.

Фільм зняли з фестивального показу з ініціативи його українського співпродюсера Олени Фетисової за кілька годин до презентації. Вона назвала фільм «постановочним і невідповідним жанрові». Естонська сторона назвала рішення українського продюсера дивним.

Зрештою, фільм «Шахта № 8» показали у рамках позаконкурсної програми фестивалю.

За даними ЗМІ, до показу в Україні фільм естонського режисера побачили відвідувачі фестивалів у 30 країнах світу.
XS
SM
MD
LG