Доступність посилання

ТОП новини

Чим Литва може здивувати українців?


Директор Державного департаменту по туризму при Міністерстві господарства Литви Раймонда Бальнене
Директор Державного департаменту по туризму при Міністерстві господарства Литви Раймонда Бальнене
Київ – Які литовські курорти можуть зацікавити українців? Про це йшлося під час презентації туристичних ресурсів Литви, яка пройшла у Києві. Для налагодження контактів до України прибула перша литовська туристична бізнес-місія на чолі із директором Державного департаменту по туризму при Міністерстві господарства Литви Раймондою Бальнене. У неї Радіо Свобода запитало про туристичні пропозиції Литви.

– Наскільки литовські курорти є популярними серед українців? Як багато українців їздять до Литви?

– Поки що українських туристів не дуже багато. Українці лише знаходять Литву. Минулого року Литву відвідало 40 тисяч туристів Із України. Це вдвічі більше, ніж у 2010 році.

– А в чому причина: це візи чи просто українці нічого не знають про відпочинок у Литві?

– Я не думаю, що причина у візах. Звісно, як країну нас знають, але не знають, як туристичну країну. Але досі і ми, литовці, самі нічого не робили, щоб запрошувати українців їхати до нас з метою туризму. Ми розвинули свою інфраструктуру, і ось тепер нам уже є що вам запропонувати. Чим ми можемо здивувати українців? І сіті-брейками, і спа-процедурами, і медичним туризмом, і розважальним туризмом.

– Які місця відпочинку найбільше можуть зацікавити українців?

– Найбільше перспектив має наш курорт Друскінінкай, оскільки він працює цілий рік, а також може бути конкурентоздатним за цінами та якістю. І, напевно, наше узмор’я може зацікавити влітку.

– Які литовські міста найбільше приваблюють українських туристів?

– Найбільш популярним серед українців є Вільнюс, як столиця й культурний центр Литви. Але цікавим є і Тракай, тому що це близько, а також Каунас, як друге місто. Ці міста, думаю, досяжні й конкурентоздатні у порівнянні з іншими.

– А наскільки доступним є відпочинок у Литві? Скажімо, скільки туристу потрібно на тиждень, щоб побачити країну?

– Вікенд, разом з дорогою, коштує близько 300 євро. Цього вистачить на три дні перебування у Вільнюсі. А те, що я говорила про Друскінінкай, то там на добу потрібно мати десь 65-80 євро, щоб отримати і харчування, і процедури.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG