Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США закликає вірити діям, а не словам Башара Асада


Дії сирійського режиму важливіші за слова – так державний секретар США Гілларі Клінтон відреагувала на повідомлення, що президент Сирії Башар Асад погодився на запропонований спецпосланцем ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном мирний план.

«Це важливий перший крок. Та враховуючи попередні вчинки Асада, треба сказати, що зобов’язання мають супроводжуватися негайними діями. Ми оцінюватимемо щирість Асада і серйозність його планів за тим, що він робить, а не що він говорить», – наголосила Клінтон.

У вівторок помічник Аннана підтвердив отримання листа від Асада зі схваленням пропозицій колишнього генерального секретаря ООН. Мирний план передбачає негайне припинення насильства, гуманітарний доступ до заблокованих районів проживання цивільних, а також початок переговорів між урядом і опозицією.

Клінтон також звернулася до сирійських опозиціонерів. За словами американського держсекретаря, вони повинні «наочно продемонструвати» бачення майбутнього Сирії, що гарантує права всіх громадян цієї країни.

У вівторок ООН оприлюднила нові оцінки кількості жертв, за якими протягом року у Сирії внаслідок сутичок загинули понад 9 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG