Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Іващенка завершив вивчення речових доказів


Печерський районний суд Києва завершив стадію вивчення речових доказів, долучених до матеріалів справи за обвинуваченням колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка.

Як інформує «УНІАН», під час перерви в судовому засіданні адвокат Валерія Іващенка Борис Нечипоренко пояснив журналістам, що під час засідання суд вивчив лише документальні докази, а майно Феодосійського судномеханічного заводу, яке також долучено до справи як речовий доказ, не досліджувалося.

З огляду на це, зазначив адвокат, після обідньої перерви сторона захисту має намір заявити клопотання, щоб це майно як речовий доказ також було вивчено судом, оскільки інакше вивчення речових доказів буде неповним.

Борис Нечипоренко зауважив, що після завершення стадії дослідження речових доказів суд має намір перейти до заслуховування пояснень з боку колишнього керуючого санацією Феодосійського судномеханічного заводу Сергія Міхеєва.

У серпні 2010 року Генпрокуратура України порушила щодо Валерія Іващенка кримінальну справу за обвинуваченням у зловживанні владою або службовим становищем. За даними слідства, у 2009 році Іващенко, працюючи на посаді виконувача обов’язків міністра оборони, підписав план санації Феодосійського судномеханічного заводу. Документ передбачав реалізацію державного майна, зокрема трьох причалів, бомбосховища та будівлі, які забезпечували розміщення та зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.
XS
SM
MD
LG