Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані заявляють, що викрили терористичні плани опозиції


Генеральна прокуратура Казахстану заявила сьогодні, що Комітет національної безпеки країни відвернув плановану низку «терористичних» нападів, яку пов’язують із одним із чільних опонентів президента Нурсултана Назарбаєва Мухтаром Аблязовим.

Як мовиться в повідомленні, керівники угруповання планували здійснити 24 березня низку вибухів у парках і адміністративних будівлях найбільшого міста Казахстану Алмати, але ці плани відвернули «на підготовчому етапі», і нині в цій справі кілька осіб арештовані і вже зізнаються в своїх діях.

За повідомленням, одним із головних організаторів був громадянин Казахстану Олександр Павлов, який свого часу керував особистою охороною Мухтара Аблязова, коли той був банкіром у Казахстані. Нині обидва живуть у вигнанні за кордоном після того, як 2009 року влада Казахстану відібрала в Аблязова контроль за найбільшим у країні комерційним «БТА Банком».

Іншим співорганізатором названий Муратбек Кетебаєв, один із провідних членів опозиційної партії «Алга!» («Вперед!»), якій уже кілька років відмовляють у реєстрації і яка виникла з Демократичного руху Казахстану, колишньої опозиційної партії, серед співзасновників якої був Мухтар Аблязов.
XS
SM
MD
LG