Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба підтверджує переведення Луценка в іншу камеру


Державна пенітенціарна служба підтверджує переведення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в іншу камеру Лук’янівського СІЗО, і зазначає, що це зроблено у зв’язку з плановим ремонтом.

«Державна пенітенціарна служба підтверджує інформацію про переведення та додатково інформує, що в СІЗО триває планова робота з виконання ремонтних робіт на різних об’єктах установи», – йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою відомства.

У повідомленні також наголошується, що цього року у СІЗО відремонтували вже 10 камер. «На сьогодні розпочато ремонти камер поста, де утримувався Юрій Луценко. У зв’язку з цим екс-міністра, його сусіда по камері та ще кількох ув’язнених перевели в інші камери. Після проведення відповідних ремонтних робіт зазначених ув’язнених планується повернути у відремонтовані камери. Скарги або заяви від ув’язнених, зокрема від Юрія Луценка, до адміністрації установи не надходили», – зазначають у пенітенціарній службі.

Напередодні про переведення Юрія Луценка в іншу камеру повідомила дружина й захисник колишнього міністра Ірина Луценко. Вона припустила, що причиною термінового переведення може бути зокрема нинішнє перебування в Україні з візитом співдоповідачів Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, які висловлювали бажання ознайомитися з умовами перебування Луценка у камері СІЗО.
XS
SM
MD
LG