Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд не виявив порушень на виробництві «Гадячсиру»


Фахівці Росспоживнагляду під час перевірки одного з найбільших сироварних підприємств в Україні, компанії «Гадячсир» (що у Полтавській області) не виявили ніяких технологічних порушень. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий.

«Ніяких порушень технологій (на «Гадячсирі» – ред.) ці фахівці не виявили. На жаль, ніяких письмових висновків комісія не надала, вона поїхала до Росії доопрацьовувати матеріали», – сказав він на брифінгу.

Микола Безуглий уточнив, що комісія Росспоживнагляду завершила перевірку «Гадячсиру» 28 березня. За його словами, перевірки інших сироварних підприємств не планувалися і не проводилися.

Представники Росспоживнагляду прибули в Україну 26 березня для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок. Передбачалося, що перший етап інспекції триватиме до п’ятниці.

Із 7 лютого російська сторона запровадила заборону на ввезення до Російської Федерації сирів деяких українських виробників. За даними Росспоживнагляду, в українських сирах нібито зафіксовано велику кількість пальмової олії. У Держветфітослужбі України цю інформацію згодом спростували.
XS
SM
MD
LG