Доступність посилання

ТОП новини

Рейдерський гріх патріарха? (огляд преси)


Київ – «Нафтогаз» бере безпрецедентну позику в розмірі двох мільярдів доларів у «Газпромбанку», співвласником якого є «Газпром». За ці кошти компанія має намір закупити блакитне паливо для закачування в підземні сховища, продати його наступного року європейським споживачам і заробити додаткові кошти. Експерти газети «Комерсант Україна» називають стратегію монополії ризикованою і побоюються, що вона може негативно позначитись на переговорах із «Газпромом». Заголовок публікації «Гроші про запас».

Скандал довкола судової справи, пов’язаної з патріархом Російської православної церкви Кирилом, набирає обертів. Як зазначає газета «День», раніше рейдерські атаки були прерогативою бізнесу. Тепер виявилося, що й служителі церкви найвищого рангу не проти за допомогою судів захопити чуже майно. Сам характер позову проти сусідів квартири патріарха Кирила (у миру Гундяєва) не викликає особливого інтересу, пише видання. Адже відомо, як діє система судочинства, як російська, так і українська, щодо багатіїв або можновладців. Авторові статті хотілося зупинитися на моральних і етичних проблемах цієї справи. У ній, мов у краплі води, відбилася криза російського православ’я. Конкретніше йдеться в статті «Про «свіжі» гріхи».

День сміху 1 квітня українці традиційно відзначають не лише взаємними розіграшами, але й жартами щодо конфузів політиків. Публічні люди приречені час від часу допускати ляпи, котрі позначаються на їхньому іміджеві. Відтак вміння викрутитися з незручної ситуації – одне з ключових для відомих персоналій. Тижневик «Влада грошей» досліджував, як найчастіше діють сконфужені українські політики. Один із найпоширеніших варіантів поведінки – різке підвищення публічної активності з метою відвернути увагу від прикрої історії. В чому цю активність проявити, нерідко під замовлення визначають політтехнологи або PR-агентства. Про це наголошується в статті «Конфузія».

Газета «Сегодня» припускає, що партія «Батьківщина» таки вмовила Арсенія Яценюка йти до вінця. Одружуватися будуть поспіхом: запланований на квітень з’їзд б’ютівці скликають сьогодні – в екстреному порядку. Офіційна причина – технічна, мовляв треба внести зміни в статут. Реальна ж, як переконує газета, – інша. Це пов’язано з Яценюком. Він нібито погоджується на об’єднання. Подробиці домовленостей розповідаються в статті «Тимошенко йде під суд, «Батьківщина» – до вінця».

Нова ускладнена система реєстрації медпрепаратів може призвести до дефіциту ліків і створить умови для розвитку несумлінної конкуренції, корупції та монополізації ринку фармацевтичних засобів. Про це попереджають «Економічні відомості» у публікації «Дефіцит ліків поглиблюється».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG